недеља

Mladenovac

Mladenovac je jedan od najmlađih gradova u Srbiji i treba da postane grad budućnosti i mladosti kao i magnet nade, koji pruža mogućnost prosperiteta kako sadašnjim, tako i budućim generacijama.
Na blogu: Mladenovac i fotografije Mladenovca i okoline na video klipovima, video zapisi manifestacija u Mladenovcu, istorijska dešavanja u Mladenovcu, Mladenovac i turizam, istorijski spomenici u Mladenovcu, Selters banja, video klipovi Kosmaja, Šumadije, neke zanimljivosti u vezi Mladenovca, događaji, kulturna dešavanja, stari Mladenovac, dosta tinejdžerskih zapažanja itd..
Iskreno se nadam da ćete pronaći i neki post koji će Vas zainteresovati.
* FILMSKI ZAPISI - Mladenovac * Turistička organizacija Mladenovac : sve o Mladenovcu, geografski položaj, klima, istorijski kulturni spomenici, Selters i Koraćička banja, Markovačko i Rabrovačko jezero, manastiri na Kosmaju, planina Kosmaj i itd. * Privreda Mladenovca - MINEL
Mladenovac i turizam * Turistički potencijali Mladenovca
Mi ćemo na blogu pokušati da promovišemo Kosmaj, Selters banju i dva jezera - Rabrovačko i Markovačko (sportski ribolov, kampovanje), kulturno - istorijske spomenike iz 15. veka, seoski i zdrastveni turizam. Tranzitni turizam je vrlo bitna stvar na koju Mladenovac treba da računa, gde bi se, pored ostalih vidova turizma, našle zajedničke veze poljoprivrede, trgovine, zanatstva i ugostiteljstva pre svega.
MLADENOVAC KROZ VREME ...
Možemo doprineti da opšta slika bude bolja, da naš grad bude lepši ...
Od februara pa do kasno u jesen, Mladenovac je domaćin raznovrsnih turističko-privrednih i sportskih manifestacija i to: Dan voćara i vinogradara, Izložba cveća, Manifestacija "Vazduhom hlađena strast ", Jagnjijada u selu Jagnjilu, Međunarodni dečiji festival folklora, STREETBALL, Međunarodni festival folklora – selo Vlaška, Likovna kolonija - stalna manifestacija opštine Mladenovac, Šumadijske metafore, Pozorišni festival i druge manifestacije.


Večne pesme mladenovačkog pesnika - Milorad M. Petrović Seljančica
Sigurno ste čuli pesmu i stihove: Igrale se delije ....
Stihovi koji se nalaze u ANTOLOGIJI SRPSKIH SVEČANIH PESAMA
Njih i mnoge druge pesme je napisao Milorad Petrović - Seljančica (1875-1921).
Mladenovčanin, pesnik, učitelj, srpski ratnik i na kraju svoga života tragičar.

Danica Obrenić rodila se u Mladenovcu 21. oktobra 1920. godine.
Danica Obrenić je, sa svojim nezaboravnim interpretacijama vranjanskog i makedonskog melosa, bila više od zvezde. Poznata pevačica narodne muzike

----------------------------------------------------
Zanimljivosti iz Mladenovca
----------------------------------------------------
Mladenovac * 1922. године -
Kada je Mladenovac imao 1000 stanovnika, Mladenovačka banja - Selters banja je imala 2200 gostiju .
Izgled parka iz tog vremena - Selters, mladenovačka banja